Fem vägar till billigare kosttillskott

Tycker du att kosttillskott är dyrt? Det behöver det inte vara. Genom att utnyttja de rabattprogram och erbjudanden som finns kan man pressa priset rejält. Här presenteras fem vägar att gå för att få billigare inköp. Vägar som många gånger går att kombinera för allra bäst pris.

1. Bonusprogram via kort

Nästan alla kreditkort ger rabatter alternativt bonusprogram som gör att man får tillbaka en viss del på varje köp som genomförs. Ett exempel kan var att man får tillbaka 1% på allt som handlas. Detta gäller då oavsett var man handlar och inte specifikt för köp av kosttillskott.

Ett annat alternativ är rabatter på specifika butiker eller inom vissa branscher. Ett exempel är IKANO kreditkort som ger 10% på alla inköp på sportbutiker (gäller enbart under månaden januari).

En fördel med kreditkort är även att man kan få en hel del shoppingrelaterade försäkringar. På kreditkortet som fått ”Bäst kort 2017” av jämförelsesidan www.alltomkreditkort.se ingår exempelvis både prisgaranti och köpskydd. Med prisgaranti är man säkrad att inte betala för mycket för en vara. Kortet betalar nämligen mellanskillnaden om man skulle göra det.

2. Rabattkoder

Rabattkoder är ett sätt för E-butikerna att locka till sig nya (och återvändande) kunder. De fungerar i likhet med en rabattkupong men med skillnaden att de bara gäller online. Ta för vana att undersöka om E-butiken har rabattkoder innan köpet genomförs. Det finns ett flertal webbplatser som samlar rabattkoder, en av de bättre alternativen är Kampanjjakten.

rabattkod google

Ett sökresultat över rabattkoder.

3. Kundklubbar

Flera av de E-butiker som säljer kosttillskott online har kundklubbar. Dessa är gratis att vara med i och ger ofta en viss återbäring. Dessutom kan man få en rad andra fördelar. Ett exempel kan tas från Svenskt Kosttillskotts kundklubb som ger poäng på alla inköp som sker. Ju mer man handlar desto mer poäng ges vid varje köp. Poängen ger sedan återbäring i form av produkter eller presentkort i slutet av varje år.

MEN – Bli inte för trogen en enda E-butik. Kundklubbar gör att många kunder ofta återkommer men glöm inte att jämföra priser i olika butiker. Att man får några extrapoäng är oftast inte en så stor fördel att man inte ska välja det billigaste alternativet på marknaden.

4. Nyhetsbrev

Den som anmäler sig till nyhetsbrev hos flera olika E-butiker får regelbundet mail med aktuella erbjudanden. Därmed kan man snabbt få en överblick över var man för tillfället kan köpa kosttillskott med rabatt.

5. Behov

Även om det går att pressa priset via flera vägar så är det allra viktigaste tipset att se över sitt behov. Många behöver kosttillskott för att balansera intaget av vissa vitaminer och mineraler. Men väldigt många väljer tillskott utifrån att man ”tror” att det gör nytta. Det är stor skillnad på om man bygger muskler som elitidrottsman eller om man vill ha mer kraft och energi i vardagen. Är du osäker på vilket kosttillskott som passar dig – hör med en återförsäljare eller gör en analys vilket kan göras hos flera hälsokostbutiker.