Må bättre med rätt kost

Vi lever i ett samhälle där stressen breder ut sig – vi ska hinna med allt och lite till. Från att studera eller jobba till att ta hand om barn, träna x antal gånger i veckan, sköta hushållssysslor, umgås med familj och vänner och så vidare. Det gäller med andra ord att ha gott om energi för att klara av livspusslet och då är kosten en väsentlig del i det.

Att äta ”rätt” har flera fördelar för din hälsa och din kropp. Dessutom märker du ganska snabbt skillnad om du byter ut färdigmat och halvfabrikat mot mat lagad från grunden hemma. Men att kunna göra detta kräver sin beskärda del av planering – och det är just tiden som så ofta är en bristvara hos många moderna människor.

Prova en matkasse

matOm du vill undvika dåliga matvanor och slippa undan att äta en eller två smörgåsar till middag när tiden inte räcker till kan det vara värt att testa på att köpa en färdig matkasse! Detta har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Numera finns det en uppsjö med olika sorters matkassar och det är möjligt att beställa matkassar där du själv väljer vilka varor du behöver och får dem levererade hem till dörren. Men det finns också varianter som kommer med färdiga recept för veckans vardagar tillsammans med de råvaror och ingredienser som behövs. Då behöver du inte tänka på något annat än att laga maten. Effektivt, tidsbesparande och ett lätt sätt att äta rätt!

Några exempel på populära matkassar som finns att välja mellan i dag är:

  • ICA
  • City Gross
  • Linas Matkasse
  • Middagsfrid
  • Mat.se
  • MatKomfort

Du kan också välja vilken sorts matkasse du vill få hem till din dörr beroende på om den ska vara laktosfri, vegetarisk, barnvänlig, ekologisk, glutenfri, anpassad för veganer, viktnedgång eller innehålla recept och råvaror efter dieter så som LCHF och GI.

Jämför olika alternativ

I och med att det finns så många olika matkassar att välja mellan när du ska göra en beställning i dag kan det vara svårt att bestämma sig för en enda. Då kan det vara värt att besöka den här hemsidan – www.matkasse.se – där du hittar en komplett lista på alla olika matkassar som finns att köpa online. Du får möjlighet att filtrera efter de olika matkassarna och kan även se priser, leveransdagar och omdömen från andra kunder.

Dessutom finns det smarriga och nyttiga middagstips som du kan spana in om du känner att din fantasi tryter i köket. Där kan du också utnyttja ett smart filter beroende på vilken måltid du vill hitta nya recept till vare sig det är frukost, vardagsmiddagar, efterrätter, smårätter och så vidare. Det är också möjligt att söka på olika rätter och huvudingredienser om det är något särskilt du är sugen på.

Tips: Läs vår artikel om den nya matkassen Matkomfort eller Linas Matkasse.